Koistinen hienosti toinen Lahden Ironman-kilpailussa: "Aivan uskomattoman hieno fiilis"

Minna Koistinen nappasi Lahdessa uran ensimmäisen Ironman-kilpailun palkintopallisijan.

Minna Koistinen nappasi Lahdessa uran ensimmäisen Ironman-kilpailun palkintopallisijan.

Lahden Ironman-kilpailun voitto meni Iso-Britannian Kimberley Morrisonille. Minna Koistinen sijoittui parhaana suomalaisena toiseksi vajaat viisi minuuttia voittajasta jääneenä. Kilpailun kolmas oli Ruotsin Camilla Lindholm Borg kuusi ja puoli minuuttia kakkossijasta.

Koistinen oli maalissa yhtä hymyä.

- Aivan uskomattoman hieno fiilis. Olihan se mahtavaa kotiyleisön edessä tulla toiseksi.

Koistinen oli uintiosuuden jälkeen seitsemäs yli kaksi minuuttia kärjestä. Pyöräosuudella hän nousi jo toiseksi. Vahvalla juoksuosuudella Koistinen saavutti kärkeä reilut pari minuuttia ja kasvatti etumatkaansa myös takana oleviin. Yhteensä Koistinen käytti puolimatkaan aikaa 4.26,50.

- Uinti oli aika omaa tasoa eli vähän huonoa. Pyörällä pääsin onneksi nousemaan. Suurin piirtein koko pyöräilyn ajan tuijotin watteja, ettei ne lähde sieltä tippumaan tai nousemaan.

Koistinen on taistellut viimeiset puolitoista vuotta polvivaivojen kanssa, josta kuntoutuminen on tuottanut välillä haasteita.

- Kuntoutuminen on vain kestänyt ja kestänyt. Tännekin vähän lähdin sillä tavalla, etten tiennyt yhtään miten juoksu tulee menemään. Pikkuhiljaa alkaa onneksi olla voitettu kanta.

Koistisen seuraava tavoite on triathlonin puolimatkan SM-kilpailut heinäkuun lopulla Joroisilla. Sen jälkeen syksyllä on tarkoitus keskittyä kahden kilpailun verran täysmatkalle.

- Haluaisin menestyä täysmatkalla. Lähden syksyllä Italiaan ja Argentiinaan hakemaan vähän oppia, ja jonakin päivänä haaveena on päästä ammattilaisena Konalle, ja tietysti siellä pärjätäkin. Se on pitkä tie, mutta olisi aivan mahtavaa, täyspäiväisesti triathloniin keskittyvä Koistinen avasi.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama