Ironman-kilpailun voittanut Trautman jännitti juoksua

Trautman vei nimiinsä Suomen ensimmäisen Ironman-kilpailun voiton.

Trautman vei nimiinsä Suomen ensimmäisen Ironman-kilpailun voiton.

Suomen ensimmäisen Ironman-kilpailun voitto meni Etelä-Afrikan Matt Trautmanille. Selvän voiton puolimatkalla napannut Trautman saapui maaliin yli kolme minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Sveitsin Manuel Kuengia. Trautman oli maalissa helpottunut ja onnellinen voitostaan.

- Oli todella mahtavaa voittaa parin hankalan viikon jälkeen. Olin lähdössä epävarma siitä, miten kisa tulisi menemään. Erityisesti juoksu oli iso epävarmuus, koska olen keskittynyt viime aikoina lähinnä uintiin ja pyöräilyyn. Siinä ehdottomasti yllätin tänään itseni, Trautman iloitsi.

Trautman karkasi muilta heti juoksuosuuden alussa ja kasvatti nopeasti eroa takana tuleviin. Voittoon hän ei kuitenkaan uskonut ennen kilpailun viimeisiä kilometrejä.

- Olin epävarma vielä 18 kilometriin saakka, siitä miten jalkani toimivat. Mutta sen jälkeen uskoin lopulta, että pystyn viemään voiton kotiin.

Kilpailun jälkeen Trautman odotti, että pääsee kokemaan suomalaisen saunan. Sen jälkeen tarkoitus on suunnata katseet kohti koti MM-kisoja.

- Palaan täältä suoraan takaisin Sveitsiin ja jatkan reenaamista kohti kauden päätavoitetta eli Ironmanin puolimatkan MM-kisoja, Trautman päätti.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama