Jennie Stenerhag ja Jonas Ahlstarnd Cykelvasanin voittoihin

Cykelvasanin voittajat Jennie Stenerhag ja Jonas Ahlstrand. Kuva: Vasaloppet/Henrik Hansson

Cykelvasanin voittajat Jennie Stenerhag ja Jonas Ahlstrand. Kuva: Vasaloppet/Henrik Hansson

Lauantaina Ruotsissa Sälenista Moraan pyöräiltyyn Cykelvasanin voittoihin polkivat Jennie Stenerhag ja Jonas Ahlstrand. 90 kilometrin reitillä oli osallistujia mukana hurjat 13 000.

Naisten sarjassa neljä pyöräilijää irtautuivat muista jo aikaisessa vaiheessa. Ruotsalaiset Jennie Stenerhag ja Hanna Bergman sekä norjalaiset Hildegun Gjertrud Hovdenak, vuoden 2014 voittaja, ja Borghild Lövset ottivat kilpailun johdon. Hovdenak koki epäonnea kun kilpailua oli ajamatta vielä 50 kilometriä. Hänen pyöränsä ketjut menivät pois paikoiltaan ja norjalainen joutui antautumaan kärkiporukasta.

Lopulta Stenerhag oli nopein ja juhli kolmatta perättäistään Cykelvasanin voittoa. Vuoden 2009 voittaja Hanna Bergman sijoittui toiseksi ja kolmas oli Borghild Lövset neljä sekuntia kärjestä.

- Loppukirini on yleensä hyvä, mutta olin todella hermostunut lopussa enkä ollenkaan varma, että onnistuisin. Tämä on niin iso kilpailu, isoin Ruotsissa ja merkitsee niin paljon, voittaja kommentoi.

cykelvasan1

Miesten sarjassa vielä 19 kilometriä ennen maalia kärkiryhmässä oli mukana seitsemän miestä, ero takaa-ajajiin, jossa polki kilpailun lopulta voittanut Ahlstarnd, oli vielä 52 sekuntia. 10 kilometrin kohdalla ero oli kaventunut 21 sekuntiin ja muutamaa kilometriä myöhemmin porukka oli kasassa.

Lopulta maantiepyöräilyn ammattilainen Jonas Ahlstrand kiri kilpailun voittoon.

- Meillä oli hyvä ryhmä takaa-ajossa. Emme koskaan laskeneet tempoa, saavutimme kärjen täydellisessä paikkaa, voittaja kommentoi.

Suomalaisista parhaiten sijoittui IBD Cyclingin Kimmo Kananen 3 minuuttia 13 sekuntia kärjestä sijalle 22.

Tulokset

catlike mainos


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama