Suomelta vahva joukkue auttamaan Lotta Lepistöä mitalijahdissa

Lotta Lepistö on naisten mitalisuosikki Dohan MM-kilpailuissa.

Lotta Lepistö on naisten mitalisuosikki Dohan MM-kilpailuissa.

Kansainvälinen pyöräilykausi huipentuu lokakuun puolivälissä Qatarissa järjestettäviin maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin, jonne Suomelta lähtee viiden urheilijan joukkue. MM-kilpailuissa lajeina ovat joukkueaika-ajo, aika-ajo sekä yhteislähtö.

Kansainvälisen menestyksen myötä Suomelle on auennut paikat niin naisten kuin miestenkin maantieajoihin. Reitit ovat profiililtaan helppoja, mutta kovat tuulet sekä lukuisat liikenneympyrät tuovat vaikeutta.

Suomalaisittain suurin kiinnostus kohdistuu lokakuun 15. päivänä ajettavaan naisten maantieajoon, jossa Lotta Lepistö on yksi mitalisuosikeista. Joukkue onkin kasattu vahvistamaan Lepistöä tässä haasteessa, ja joukkueen tarkoituksena on auttaa ja suojata Lepistöä mahdollisimman paljon.

- Halusimme kasata joukkueen, joka ajaa yhteen ja samalla tavoitteella. MM-kilpailut ovat aina vaikeammat kuin muut yhden päivän kilpailut, ja siksi meidän on annettava kaikki mahdollinen tuki Lotalle. Tällaisella reitille ja jopa 35 asteeseen kohoavilla lämpötiloilla joukkueen tuki esimerkiksi juomahuollossa on erittäin tärkeää, kertoo päävalmentaja Jarmo Sorsa.

- Tässä joukkueessa on myös meidän olympiaryhmäläisiä, joten on tärkeää, että he osaavat ajaa joukkueena, jatkaa Sorsa.

Suomen joukkueenjohtajana toimii sveitsiläisen IAM Cycling -tallin kokenut joukkueenjohtaja Kjell Carlström.

Miesten kilpailu käydään 16. lokakuuta, ja siinä matkana on 257,5 kilometriä. Suomen edustajana toimii Matti Manninen, joka hienoilla tuloksillaan on ajanut Suomelle paikan.

Suomen joukkue maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin:

Naisten maantieajo 134,5km 15.10.2016

Lotta Lepistö
Laura Vainionpää
Rosa Törmänen
Antonia Gröndahl

Miesten maantieajo 257,5km 16.10.2016

Matti Manninen

Joukkueenjohtaja Kjell Carlström
Mekaanikko Tapio Niemi
Huoltaja Juha Aintila

catlike mainos


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama