Joukkueenjohtaja kiitti nuorten MM-joukkueen rohkea taisteluilmettä

Astrid Snäll juoksi Tampereen nuorten MM-kisoissa 3000 metrillä. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Astrid Snäll juoksi Tampereen nuorten MM-kisoissa 3000 metrillä. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Suomen nuorten yleisurheilun MM-joukkueen mitali, neljä pistesijaa ja vahva taisteluilme Tampereella jätti tyytyväiseksi niin Suomen joukkueenjohtajan Hannu Hämäläisen kuin noin 40 000 hengen arvokisayleisön.

- Joukkueella oli hyvä taisteluilme. Jokainen urheilija jätti kentälle kaiken, mitä kullakin omana kilpailupäivänä oli jätettävissä. Tavoitteena oli, että mahdollisimman moni pystyy tekemään kauden parhaansa ja aika moni siihen pystyi, Hämäläinen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Hämäläisen silmin Tampereella kilpailleiden ikäluokkien suomalaiset kärkinimet ovat siinä vauhdissa, jota kehitys kohti aikuisten kansainvälistä tasoa vaatii.

- Ennustearvo aikuismenestyksen suhteen on tietysti sitä korkeampi, mitä lähempänä tässä vaiheessa ollaan hyviä aikuisten tuloksia. Leveelahden ja Lehikoisen EM-tulosrajan rikkomiset puhuvat tässä suhteessa omaa kieltään heidän tulevaisuuden näkymistään, Hämäläinen sanoo.

- Suomen joukkueessa pistesijoille yltäneet urheilijat kilpailivat Tampereella omalla tasollaan, ja on hyvä muistaa, että aikuisten kansainväliselle voi nousta, vaikkei vielä tässä vaiheessa olisi mukana nuorten arvokisoissa.

"Kentälle mentiin urheilemaan rohkeasti"

Hämäläinen oli Tampereen kilpailun arvokisajoukkueenjohtajana ensi kertaa urallaan. Kokemus oli monella tapaa mieliinpainuva.

- Nuorten arvokisoissa aitous näkyy kaikessa, kuten urheilijoiden ilon ja pettymyksen tunteissa. Se näkyi ja huokui meidänkin joukkueen esityksistä. Joukkueen ilme oli alusta loppuun erittäin positiivinen. Kentälle mentiin urheilemaan rohkeasti. Sinne ei menty varmistelemaan, Hämäläinen sanoo.

- Meillä oli nyt toista kertaa joukkueessa mukana urheilupsykologi. Näin, että hänellä oli iso rooli jännityksen purkamisessa. Myös joukkueen valmentaja ja huolto tekivät erinomaista työtä, Hämäläinen sanoo.
Yleisön kannustus loi flow-tilan

Tampereen MM-kisat olivat monelle joukkueen jäsenelle uran ensimmäiset arvokisat. Koko joukkueelle ne olivat uran ensimmäiset MM-tason mittelöt kotikentällä.

- Suomalaisten urheilijoiden saama huomio kotikisoissa on aivan erilaista, kuin mitä se on muualla pidettävissä arvokisoissa. Tampereella yleisön kannustus ja huomio olivat jotakin mitä nämä urheilijat eivät ole ennen kokeneet, Hämäläinen sanoi.

- Uskon, että se oli kaikille hieno kokemus, joka näkyi parhaimmillaan vaikkapa kymmenottelija Juuso Toivosen korkeushyppykilpailussa, jossa yleisö siivitti hänet huikeaan flow-tilaan. Samaa voisi varmaan sanoa Leveelahden kiekkokilpailusta.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama