Urjalassa kovatasoinen ratakävely lauantaina: Ojala testaa tekniikkaa, Kinnunen kirittää

Kuva: Jarno Maimonen

Kuva: Jarno Maimonen

Urjalassa käydään ratakävelyn Hämeen piirinmestaruuskilpailut lauantaina.

Kilpailu on poikkeuksellisen kovatasoinen, sillä miesten 5000 metrin matkalla lähtöviivalle asettuvat muun muassa Urjalan oma poika Aleksi Ojala ja häntä kirittävä Jarkko Kinnunen.

Yleisurheilu.fi:n haastattelussa Ojala kertoo, että ratarykäisyn tavoite on testata kävelytekniikkaa.

- Jos tekniikassa ei tule häiriöitä, kun mennään minulle lyhyellä matkalla niin sanotusti ylivauhdilla, silloin tekniikka toimii hitaammallakin vauhdilla, Ojala sanoo Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Ojala ja Kinnunen valmistautuvat Berliinin EM-kisojen 50 kilometrille, jossa kävelytekniikan on toimittava. Launataina Ojala toivoo tekevänsä itselleen harvinaisella matkalla ennätyksensä, joka on 20.16,17. Kinnusen ennätys on 19.32,78

Urjalan kävelykilpailussa on yhteensä 61 ilmoittautunutta, mikä tekee siitä Suomen suurimman kilpakävelytapahtuman. Naiskävelijöistä kilpailukautensa tapahtumassa avaa Enni Nurmi. Urjalassa kävelee myös nuorten maajoukkueurheilija Jaakko Määttänen.

Sarjoja kilpailussa on yhdeksänvuotiaista aina yleiseen sarjaan asti.

- Kilpailussa ehkä jännitän enemmän näiden Urjalan nuorten kävelijöiden puolesta, joita olen valmentanut. Heitä on mukana 9-14-vuotiaiden sarjoissa 15 urheilijaa. Löin heidän kanssaan vetoa, että jos ryhmä nappaa kahdeksan mitalia, minut saa kentällä kastella, Ojala toteaa.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama