Kipyegonin veto kesti 1500 metrin finaalissa

Kuva: Deca Text&Bild

Kuva: Deca Text&Bild

Kenian Faith Kipyegon osoittautui vahvimmaksi naisten 1500 metrin finaalissa yleisurheilun MM-kilpailuissa Lontoossa.

Maanantain myöhäisillassa käyty finaali oli alkuvauhdiltaan sangen hiljainen, jolloin jännitystä riitti aivan loppumetreille saakka. Hollannin Sifan Hassan teki ensimmäisen liikkeen kilpailun puolivälissä ja vauhti kiihtyi. Häntä lähti seuraamaan Kipyegon.

Kenialaisen vauhti riitti loppuun asti ja Rion olympiavoittaja kirkasti Pekingin MM-hopean kullaksi. Kipyegon pysäytti kellon aikaan 4.02,59.

USA:n Jennifer Simpson onnistui pitämään tahtia yllä loppuun asti ylittäen maaliviivan toisena. Etelä-Afrikan Caster Semenya teki viimeisellä sadalla metrillä hurjan nousun joukon keskivaiheilta pronssille.

Sen sijaan Hassan kangistui loppusuoralla voittokamppailusta ja tippui viidenneksi. Alkumatkasta vetotöitä tehnyt Iso-Britannian Laura Muir jäi Pekingin MM-kisojen ja Rion olympialaisten tavoin niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi, kun Simpson ja Semenya ohittivat hänet viimeisillä metreillä.

Etiopian Genzebe Dibaballa ei ollut mahdollisuuksia 1500 metrin finaalissa. Hän jäi maanantain startin jumboksi. Ruotsin Meraf Bahta oli yhdeksäs.

Tiistaina Lontoossa juostaan miesten 800 metrin ja 3000 metrin esteiden finaalit.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

inov arctic jattiboxi


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama