Uusi polkujuoksuaiheinen elokuvakilpailu kannustaa ihmisiä liikkumaan luonnossa

Polkujuoksusta halutaan nähdä elokuvia. Kuva kevään Bodom Trailista. Kuva: Aapo Laiho

Polkujuoksusta halutaan nähdä elokuvia. Kuva kevään Bodom Trailista. Kuva: Aapo Laiho

Uusi Polkujuoksu-lyhytelokuvakilpailu kannustaa ulkoliikuntalajien pariin ja innostaa liikkumaan Suomen luonnossa. Kilpailu on avoin kaikille polkujuoksusta ja sen kuvaamisesta kiinnostuneille. Elokuvat toimitetaan lokakuun aikana, ja voittajat valitaan marraskuussa. Kilpailun tuomaristossa ovat Teemu Hostikka, Joel Rahkonen ja Riku Riihilahti.

Polkujuoksun suosio on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Tänä vuonna polkujuoksutapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea noin 150 ja mukana on arvioiden mukaan 15 000 juoksijaa.

– Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin lyhytelokuvien kautta polkujuoksua lajina, henkilöinä ja maisemina. Tavoitteena on, että yhä useampi rohkaistuisi liikkumaan luonnossa ja nauttimaan ainutlaatuisista elämyksistä, joita se tarjoaa. Samalla leffakisan tavoitteena on tuoda suomalaiselle luonnolle ja ulkolajeille näkyvyyttä Suomessa ja kansainvälisesti, sanoo Päivi Luoma, joka on järjestämässä kisaa.

– Lyhytelokuvat ovat havainnollinen tapa esitellä eri lajeja ja rohkaista katsojia kokeilemaan niitä ulos luontoon. Vaikka polkujuoksun suosion kasvu on ollut viime vuosina vahvaa, koimme silti, että kaikki eivät ole vielä päässeet oivaltamaan polkujuoksun ja muiden ulkoliikuntalajien parhaita puolia, jatkaa Luoma.

Idea lyhytelokuvakilpailuun lähti sosiaalisesta mediasta.

– Saimme positiivista palautetta viime syksynä järjestetystä Trails in Motion -polkujuoksuleffaillasta ja polkujuoksutapahtumien kisavideoista. Lisäksi juoksijat jakavat itse sosiaalisessa mediassa omia videoklippejään, joten halusimme jalostaa ideaa näiden pohjalta eteenpäin, kertoo Terho Lahtinen, joka on myös mukana kisaa järjestämässä.

– Kilpailu on avoin kaikille polkujuoksusta ja sen kuvaamisesta kiinnostuneille. Pärjätäkseen kilpailussa elokuvan ei tarvitse olla tekniseltä laadultaan ammattilaistasoinen, vaan sisältö ratkaisee, Lahtinen sanoo.

Nimekäs tuomaristo

Tuomariston puheenjohtajana toimii NTRNZ Median toimitusjohtaja ja Pyhän tunturimaratonin tänä syksynä juossut Teemu Hostikka, Yellow Filmin urheilusta vastaava tuottaja Riku Riihilahti ja Poolpoy productionsin tuottaja ja poluilla itsekin viihtyvä Joel Rahkonen.

Kilpailuun osallistuvat elokuvat on toimitettava lokakuun aikana. Kaikki kilpailuun lähetetyt elokuvat tulevat kilpailusivustolle yleisön katsottavaksi. Voittajat valitaan marraskuussa. Kilpailun parhaat elokuvat valitsee tuomaristo. Lisäksi valitaan ja palkitaan yleisön suosikki.

Lyhytelokuvakilpailun järjestää Classic Trails Finland ry, joka on ollut aktiivisesti luomassa polkujuoksukulttuuria Suomeen. Kumppanina on Nuuksio Classic Trail Marathon, joka on Suomen ensimmäisiä polkujuoksutapahtumia. Viides Nuuksio Classic juostaan tänä lauantaina 3.9.

Polkujuoksu-lyhytelokuvakilpailun kutsu ja ohjeet


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama