Triac Carbon Skate 550x90

Pärmäkoski sisuuntui voittovireeseen

Uran esikuva Björgen talttui Falunin yhteislähdön kirikilvassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Uran esikuva Björgen talttui Falunin yhteislähdön kirikilvassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Marit Björgen sai maistaa happaman annoksen suomalaista sisua Falunin yhteislähdön kirissä. Norjan kahdeksankertainen olympiavoittaja venytti maalilinjalle Krista Pärmäkosken rinnalla, mutta aavistuksen myöhässä.

Pärmäkoski hiilestyi voittoiskuun edellispäivän sprintissä, kun hän jäi nolosti sijalle 43.

– Eilinen otti niin päästä, että taisin siitä ärsyyntyä, Pärmäkoski naurahti loppuratkaisulle.

– Sprintissä olo oli väsynyt ja laiska. Tänään vire tuntui hyvältä. Lisäksi keli oli minulle paras mahdollinen, sillä minulla on tällaiseen pakkassäähän tosi hyvä suksi.

Pärmäkoski hyötyi perinteisen hiihtotavan kilpailussa hyvästä välineestä läpi kilpailun, kun kapulasta irtosi pitoa ja luistoa. Suksi antoi lentoa myös loppukiriin.

– Hyödyin takasuoralla peesistä, ja loppusuoralla kiri oli suksen ansiosta herkässä, Pärmäkoski kehui.

Pärmäkoski otti uransa viidennen maailmancupin voiton kahden kymmenyksen erolla Björgeniin. Ingvild Flugstad Östberg oli kolmas.

Podium17032018fmMod Kuva: Modica/NordicFocus

Päivän vire ratkaisee

Norjan ässää nuoresta ihaillut Pärmäkoski teki viime kesänä mielikuvaharjoituksia, joissa hän koetteli kiriään Björgeniin. Talvella kaksikko on käynyt kiivaita latukamppailuja, joissa Pärmäkoski on alkanut onnistua yhä paremmin.

Pyeongchangin olympialaisissa Pärmäkoski ja Björgen jakoivat kympin vapaan tasapelissä kolmossijan. Yhdistelmäkilpailussa Björgen pudotti Pärmäkosken niukasti pronssille, mutta 30 kilometrin hopea tuli kaukana Björgenin perässä.

– Jokainen voi edelleen verrata suoritustaan Maritiin, koska hän on rutiinillaan kova kisasta toiseen. Marit on minulle esikuva eikä häntä ole helppo voittaa, mutta kilpailuissa ei sovi nöyristellä, Pärmäkoski kuvasi asetelmaa Falunissa.

– Olen pyrkinyt elämään niin, että pystyisin voittamaan hänet ja kenet tahansa.

Loppukausi on kamppailua henkistä ja fyysistä uupumusta vastaan. Asetelmat heittelevät taas samaan tapaan kuin kauden alussa.

– Kaikki ovat väsyneitä. Sen takia päivä vire ratkaisee paljon näissä loppukauden kisoissa, Pärmäkoski kertoi.

Lataus riittää yhteen kiriin

Maailmancup päättyy sunnuntaina 10 kilometrin takaa-ajoon, johon Björgen karkaa kärkipaikalta. Pärmäkoski kiihdyttää taipaleelle 43 sekuntia myöhemmin Östbergin ja Jessica Digginsin kannoilla. Takaa hyökkää Charlotte Kalla.

– Lähden taistelemaan podiumista (palkintosijasta), mutta kilpailusta näyttää tulevan kirikamppailu. Östberg ja Diggins ovat siinä vahvoilla, Pärmäkoski ennusti.

Maailmancupissa Pärmäkoski uhkaa jäädä Heidi Wengin, Östbergin ja Digginsin jälkeen neljänneksi.

– Vielä yksi kova kisa, joten siihen on helppo löytää lataus. Digginsin ohitus cupissa vaatisi silti ihmeen, Pärmäkoski tunnusti.

STT–PASI REIN

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama