Triac Carbon Skate 550x90

Venäläishiihtäjillä 3000 metrin ratatesti: väliaikaisessa pannassa olevalla Legkovilla paras juoksuvauhti

Alexander Legkov. Kuva: NordicFocus

Alexander Legkov. Kuva: NordicFocus

Heinäkuu on hiihtäjille tärkeää harjoitusaikaa. Venäjän maajoukkueen hiihtäjät juoksivat 3000 metrin ratatestejä nähdäkseen oman kunnon kehittymistä.

Paraikaa väliaikaisessa kilpailukiellossa oleva Sotshin olympialaisten 50 kilometrin olympiavoittaja Alexander Legkov juoksi lauantaiaamuna Moskovassa Lužnikin stadionalueella matkan aikaan 8.34. Hän kertoi asiasta omalla Instagram-tilillään. Miehen kilometrit taittuivat tasaisesti aikoihin 2.52, 2.51 ja 2.51. Hiihtäjän vauhdittajana toimi vuoden 2010 Barcelonan EM-maratonin pronssimies Dimitri Safronov.

Samaan aikaan yksi maajoukkueen valmennusryhmistä oli leirillä Lillehammerin seudulla Norjassa. Kahden viikon leirin päättäneessä lauantain testissä parhaan ajan juoksi Jevgeni Belov pysäyttäen kellot ajassa 8.55. Aleksandr Panžinski oli toiseksi nopein venäläinen juosten 9.06. Legkovin tavoin kilpailukiellossa oleva vuoden 2013 parisprintin maailmanmestari Aleksei Petuhov juoksi ajan 9.07. Lahden MM-kisoissa kaksi kultaa ja viisi mitalia kahmineen Sergei Ustjugovin aika oli 9.10. Venäläisiä kirittämässä oli myös pari norjalaista kansallisen tason hiihtäjää. Norjan juoksutestistä kirjoittaa hiihtosivusto Langrenn.com, josta tuloksia voi katsoa tarkemmin.

Ajoista on huomioitava, että Legkov teki oman kellotuksensa eri paikassa ja vielä kovan luokan vauhdittajalla. Muut tekivät testin kahden viikon leirirasituksen päälle.

Legkov ja viisi muuta hiihtäjää ovat edelleen väliaikaisessa kilpailukiellossa niin kutsutun McLaren raportin löydösten perusteella, mutta aiemmin kesällä kansainvälinen hiihtoliitto FIS antoi heille luvan harjoitella maajoukkueen mukana. Venäläishiihtäjien dopingjupakan käsittely on edelleen kesken, mutta tilanteen odotetaan selviävän ennen kansainvälisen kauden alkua.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama